blog

Astro-Cacao Ekim 2021

Hoş geldin Ekim,
Dostlarla sohbetler bile farklı bu ay. Balkabakları, farklı renklerde kuruyarak kendini toprağa bırakmaya başlayan yapraklar ve güneşin bizi yakan değil de bizi ılık ılık saran ışıklarıyla sarı yazı yaşıyoruz.

Ekim ayı aynı zamanda ‘ekme’ ayıdır. Kendi bedenimizin ve yaşamımızın da bir bahçe olduğunu hatırlayarak, toprakla/toprağımızla ilgilenmek için de bu ayı bol bol kullanalım diliyoruz.

Sevgili Uçgun‘un #astrocacao yorumlarına geçmeden önce bu ay takvimimize not ettiğimiz günleri de paylaşalım…

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü

12 Ekim Yerel Halkların Özgürlük günü

14 kim Dünya Yağmur Ormanları Haftası

17 Ekim Mevlüt Kandili

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Ekim Ayı Boşlukta Takvimi

Ay 2,5 günde bir burç değiştirir ve bizi, temas ettiği her bir burcun arketip enerjisi ile buluşturur. Ay’ın bu yolculuğunda, burç değiştirmeden önce Güneş sistemindeki gezegenlerle herhangi bir etkileşiminin bulunmaması halini “Ay’ın boşlukta” olduğu zamanlar olarak tanımlıyoruz.

Çünkü Ay enerjisini yansıtamaz ve potansiyeli kendi içinde kalır. Bu sebepledir ki Ay Boşlukta zamanlarında herhangi bir işin başlatılması, yeni bir girişimde bulunulması, toplantılar, ilk buluşmalar önerilmez. Daha çok eldeki işleri tamamlamak, iç kaynaklara yönelerek manevi pratiklere alan açmak, günlük rutinleri gerçekleştirmek için uygun zamanlardır.

01 Ekim                – 03:54

03 Ekim     02:43 – 11:38

05 Ekim     11:46 – 15:41

07 Ekim     08:03 – 17:22

09 Ekim     09:06 – 18:24

11 Ekim     07:31 – 23:48

13 Ekim     13:54 – 20:15

15 Ekim     15:33 – 05:22

18 Ekim     02:24 – 13:04

20 Ekim     17:57 – 22:59

22 Ekim     23:36 – 10:57

25 Ekim     17:11 – 00:00

28 Ekim     09:02 – 12:08

06 Ekim saat 14:05’de Terazi burcunun 13 derecesinde bir Yeniay gerçekleşiyor.

Ufkun üstünde gerçekleşen ışıkların buluşması; aslında her şey gün yüzündeyken göz ardı edileni, kavurucu bir rüzgarla hatırlatır netlikte. Bu rüzgarın yoğunluğu, özellikle yurt dışı bağlantılı konular, inançlar, yükseköğrenim ve yaşam felsefesi alanlarında hararetli iletişim trafiğine ve bu bağlamda ilişkilerde hak, hukuk, adalet temalarına işaret ediyor.

Uranüs’ün huzursuz yerleşimi; aile, yuva, evlilik, atalar, kökler ve vatan ile ilgili duygusal güvenlik ihtiyacından kaynaklı bir takım krizlerin tetiklenebileceğini vurgulamakta.

Ufka yuvalanmış Pluto ise derin sessizliğini bozmak için pusuda.  Eskimiş olanın yeniye evrilme sürecinde özgürlük, sınırlar, sorumluluklar, kişisel değerler sınanabilir.

Benliği yapılandırmak için yaraya yakından bakabilmeye cesaret göstermek, yarayla ilişki geliştirebilmektir.

İKLİŞKİLERDE KENDİMİ UYUM VE DENGE İÇİNDE GERÇEKLEŞTİREBİLMEMİ ENGELLEYEN İNANÇ KALIPLARIM NELER?

20 Ekim saat 17:56’da Koç burcunun 27 derecesinde bir Dolunay gerçekleşiyor.

Gün batımında ufukta olabildiğince görünür yerleşimindeki Ay, dolunay fazı ile kucakladığı Koç burcunun çocuksu, aceleci, sabırsız, cesur ve girişici yapısında pek de rahat değil. Benlik kendini içgüdüsel bir eğilimle dışa vurabilir. Özellikle Ekim ayı başındaki Yeniay ile mercek altına alınan diplomasi ve ilişkiler, evlilik dahil her türlü birlikte yaratımın ağır sınavlardan geçeceği ve belki d bazıları için krizlerle yapılanacağı bir evreyi vurguluyor.

Arka plandaki aldanma ve aldatılma, kendini kandırma dahil bir takım sırlar ve üzeri örtülü konular göz hizasında bir alana taşınabilir. Bir süredir Retro harekette olan kişisel ve kollektif gezegenlerin bu Dolunay’da gerçekleştirdikleri ileri hareketleri ile artık fark edilen ve idrakına varılanlar için eyleme geçirici unsurlar tetiklenebilir. Şans Güneş’in ışığı ile Mars’ın kavurucu sıcaklığı arasında bir takım talihsiz gündemlerin habercisi.

İnanılan değerler ile ilgili fanatik ve dürtüsel bir ifadede değil,  ölçüp biçip tartarak, bilgece hareket edilmesi bu sürecin hayrına kapı açabilir.

Gelir gider dengesinde riskli yatırımlardan uzak durulması ve özellikle ortaklı işlerde temkinli hareket edilmesinde fayda var.

İlişkiler yoluyla benliği yapılandırıp keşfedebiliyoruz. İlişkilere buna engel bir durum değil de büyümek ve bir sonraki aşamaya geçmek için bir basamak olarak değerlendirmek nasıl olurdu?

İLİŞKİLERİMİ KOLAYLIKLA YAPILANDIRMANIN ÖNÜNDEKİ ENGELLER NELER?

Venüs Yay burcu transiti (07 Ekim-6 Kasım): Güç, yaratıcılık, sanat, sex ve güzellik gezegeni Venüs ilişki kurma şeklimiz ve ilişkilerden beklentilerimizle ilgili fikir verir. Ateş elementi bir burç olan Yay burcundaki transitinde ise Venüs, ilişkilerin daha idealist bir yaklaşımla ele alabileceğini, daha hevesli, iyimser, spontan ve özgürlük arayışında olunabileceğini işaret eder. Bu dönem ki özellikle ekim ayının dinamikleri ile yabancı kültürlere, seyahat etmeye, sosyal ilişkiler geliştirerek keşfetme merakı artabilir. Bazıları için eğitimlerle öğrenmeye yoluyla kendini ve çevresindekileri keşfetmek değer kazanabilir. Fazla iyimserlik veya macera gölge yönleri ile tezahür edebilir. Keyif alarak ve olanın içindeki güzelliği keşfederek geçireceğimiz bir dönem olsun.

Pluto Oğlak ileri hareketi (07 Ekim): 26 Nisan’da 26 derecede Retro hareketine başlayan Pluto, içinden geçilen süreçte görmekten, kabul etmekten ve hatta belki değiştirmekte direndiğimiz gündemleri dönüştürebilmek adına bir kapı araladı. Bazıları için krizlerle bazıları için ise hayrını görerek geçildi bu kapı. Şimdi ise Pluto’nun ileri hareketi gerilediği 24 derecede başlıyor. Ortalama Şubat ayına kadar benzer konularda hala yapılanması gereken meseleler kaldı mı diye yeniden ve bu sefer hızlıca değerlendirme zamanları. Üstelik Pluto’nun devam eden hareketi son derecelerinde devam edecek. Sonlanması gereken ne kadar dirensen de tamamlanıp yeni bir surette yeniden doğmaya hazırlanıyor. Sen gücünü eline al diye. Kolaylıkla gerçekleşsin.

Mars Akrep (30 Ekim -13 Aralık): Klasik yaklaşımda Akrep burcunun yönetici gezegeni Marstır ve birlikte oldukça güçlü etki yayarlar. Mars, Akrep’in gizemli, derin, sezgisel ve araştırmacı özelliklerini dışarıya yansıtması ve eyleme geçirmesini destekler. Bu da demek oluyor ki Mars Akrep transiti ile dönüşümün gerçekleşmesi adına eyleme geçme dürtüsü yoğunlaşabilir. Önemli olan Akrep’in hangi kalitesi ile çalışıldığıdır. Kıskanç, kuşkucu, kontrolcü, manipülatif bir yaklaşımla mı yahut sezgisel, gerçeği tanıyan, irade ve dengeli bir tutkuyla mı? Her iki hali ile de derinlikli bir dönüşüm fırsatı verir. Seçim bize kalmış.

Güneş Akrep ( 23 Ekim – 22 Kasım): Güneş’in ışığı Akrep’in gizemli doğasını aydınlatarak, derinlerde saklı olanın yüzeye doğru yükselmesine alan açacağı bir dönem. Gizli, saklı duygular, düşünceler, niyetler ortaya çıkabilir. En çok da bunlar, kendi duygusal derinliğimizde kaynayan ifadeler olabilir. Akrep güç ve kararlılık verir fakat hırs ve tutkunun da madalyonun diğer yüzü olduğunu hatırlayarak. Korkulan ve bir taraftan da merakla bakılan o konuya ya da duyguna bakmak ve görünür olmasına izin vermek için değerlendirilebilir. Niyetin temizliği tğm kirli suları arındırır.

Jupiter ileri hareketi (18 Ekim): 20 Haziran’da Jupiter Balık burcunun 2 derecesinde Retro hareketine geçerek, Kova burcunun 22 derecesinde tekrar ileri hareketine başlamış oluyor. Bu da demek oluyor ki 8 Ocak tarihine kadar tüm bu Retro sürecini özgürlük, inançlar, bolluk bereket, hayaller konularında neler abartıldı ya da neler kazanıldı etik bir yaklaşımla yeniden değerlendirme zamanı. Şans bizimle olsun.

Related Posts